Möte med ukrainska tv kanalen ”Spilno TV”

Den 06-05-2014 har vi Unga Ukrainare i Sverige haft äran att ta emot representanter från internet-tv kanalen Spilno TV. Kanalen har ända från november 2013 aktivt bedrivit dygnet runt live sändningar från händelserna som ägde rum på Maydan torget. Spilno TV består av professionella journalister samt media kunniga personer. Även många volontärer engagerar sig i kanalens verksamhet.

Gästerna har berättat om mediearbetet i de extrema och dramatiska förhållandena som ägde rum under EuroMaydan under hösten och våren . De har även tagit med sig suvenirer från den ukrainska revolutionen: de färgade hjälmarna, tegelstenarna samt en kolsvart från rök ukrainsk flagga. Vi har även kunnat lära oss hur det går till när man via internet ”streamar” live från mobiltelefoner. Mötet med Spilno TV har varit både givande och aktuell då alla inom vår organisation hade tittat på kanalen tidigare. Gästerna lovade att återvända till Sverige inom en snar framtid och besöka oss igen. Det hoppas vi att de gör.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *