World Congress of Ukrainian Youth Organizations

Den 26-28 augusti 2014, i Ivano-Frankivsk, Ukraina, arrangerade World Congress of Ukrainian Youth Organizations ett forum för ukrainska diasporas ungdomsorganisationer. 

Syftet med forumet var att ena ukrainska ungdomsorganisationer från olika länder (Sverige, Danmark, Tjeckien, Kanada, Spanien, Tyskland, m.m.). Bland deltagarna närvarade även ungdoms- och idrottsminister Dmytro Bulatov, biträdande kulturminister Oleksandr Zhuravchak, medieproducent från Espresso TV, och olika experter.

En av de frågorna som diskuterades var hur ukrainska ungdomsorganisationer från utlandet kan hjälpa Ukraina att stå emot den ryska aggressionen. Bland annat diskuterade man om gemensamt informationsområde för Ukraina och ukrainska diaspora och hur viktigt är det att motverka Rysslands informationskrigföring.

Under dagarna arrangerades flera konserter och kulturevenemang.

Unga Ukrainare i Sverige representerades av Oleksandr Bodriagov, styrelsemedlem.

Reportage om forumet på ukrainska: https://www.youtube.com/watch?v=lcEspQ2x3ow&list=UUsp0XOhBK_6T2jkrcfWQTOA&index=62

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *