5 skäl att placera planteringskärl i cortenstål i din trädgård

En kruka av cortenstål är en vacker produkt som passar i vilken trädgård som helst och som du kommer att ha glädje av i många år framöver. Trädgårdsprodukter av cortenstål introducerades för cirka 10 år sedan och sedan dess har man stött på det mycket i trädgårdar, parker, torg och på gatan.

Vad är Corten Steel?
Först ska vi titta närmare på materialet cortenstål. Cortenstål är en legering av vanligt stål med koppar, kisel, nickel, krom och fosfor. En produkt gjord av Cortenstål är minst lika stark som en produkt gjord av andra typer av stål.

Namnet Corten kommer från en kombination av två engelska ord. ‘Cor’ kommer från korrosionsbeständig vilket betyder rostfritt. Tio kommer från ordet draghållfasthet som betyder draghållfasthet.

Cortenstål kännetecknas av sin rostbruna orange färg och sin långa livslängd.
Men varför ska du välja planteringskärl i cortenstål i din trädgård? I den här artikeln ger vi dig 5 skäl.

Adezz Andes långsträckt planteringskärl cortenstål

1. Underhållsvänlig
En cortenplanterare är lätt att underhålla. Det första rostskiktet säkerställer att ytterligare rost förhindras och därför kräver stålplanteringsmaskinen inget ytterligare underhåll. Det du måste ta hänsyn till är att planteringskärlen kan ge ifrån sig på dina plattor och att rostvattnet avger efter en regnskur. Om du vill förhindra detta kan du sätta hjul under planteringsmaskinen eller placera lådan på en annan plattform.

2. Naturlig atmosfär
Cortenstål ger en varm och naturlig atmosfär i din trädgård. Den brunorange färgen passar perfekt till växternas, buskarnas och trädens gröna och du kan kombinera den bra med olika typer av gräs. Lila-färgade växter som lavendel är också perfekta i Corten stålbehållare.

3. Mycket stark
En planteringskärl i cortenstål har längre livslängd än andra planteringskärl i metall. Rostskiktet sitter endast på materialets yttre skikt och har en skyddande effekt och förhindrar ytterligare korrosion. Som ett resultat håller Cortenstål upp till åtta gånger längre än planteringskärl av annat stål.

Planteringskärl av cortenstål

4. Väderförhållandena har en positiv inverkan
Olika väderförhållanden har en positiv inverkan på stålets effekt. Inledningsvis ser planteringsmaskinen annorlunda ut än du först trodde att du beställde. Men det kommer snart att ändras. Det första korrosionsskiktet blir snabbt synligt, speciellt vid regn och fuktigt väder. Det rekommenderas att inte placera en planteringsmaskin i Corten-stål i en konstant våt miljö. Se därför till att plantera aldrig får stå i en vattenpöl under en längre tid.

5. Finns i olika former och storlekar, med eller utan botten
Planteringskärl av cortenstål finns i alla möjliga former och storlekar. Oavsett om du vill ha en fyrkantig plantering i din trädgård, en rund eller en elliptisk så finns allt där. Det finns också gott om val när det gäller storlek. Små krukor till balkongen eller takterrassen, men även större till trädgården och megastora krukor för till exempel en stadspark eller på torget. Det finns planteringskärl med botten, men även utan botten så att du kan använda planteringskärlet som en ring och placera växterna, buskarna eller träden i den öppna marken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.